Uw vraag over ongedierte hier niet tussen?
Neem gerust contact met ons op om het antwoord erop te vinden
Op dit moment is er een opdeling in drie categoriën qua biocidegebruik voor ongedierte.
Het vergif voor de particulieren beperkt zich tot 30ppm en mag maximum 150gram zijn voor pasta vergif en 300gram voor blokken vergif.
Voor het professioneel gebruik van vergif of rodenticiden is een gewicht tot 3kg toegelaten en beperkt zich dit niet tot 30ppm.
Voor bestrijdingsfirma's gaat dit tot 10kg.
Het is dus afhankelijk of je als particulier ongediertebestrijding doet of al professional.
Dit is praktisch onmogelijk, omdat particulieren meestal niet aan de juiste bestrijdingsmiddelen kunnen komen en mogen gebruiken. Wanneer je denkt dat je last van houtworm hebt, schakel dan zo snel mogelijk een ongediertebestrijder in. Particuliere bestrijdingsmiddelen zijn niet giftig genoeg om effectief alle houtworm te bestrijden.Hiervoor heb je dus echt een professional nodig. Zelf de kever verwijderen zal het probleem dus niet helemaal oplossen en qua veiligheid is dit ook niet aan te raden. Bij vele behandelingen die de particulier zelf uitvoert, gaat de houtworm rustig verder en blijven de beestjes in hout zitten.
We zijn gevestigd in Wervik te West-Vlaanderen. Van daaruit vertrekken onze bestrijders elke dag om onze klanten een uitstekende service te leveren.
De meeste activiteit gebeurt in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Daarnaast beschikken we ook over een grote klantenportefeuille in de rest van Vlaanderen zoals Antwerpen, Limburg en Brussel.
Gebieden zoals de streek rond Brugge, Ieper, Gent, De Pinte, Nazareth, Waregem, Kruishoutem, Aalter, Torhout, Ukkel, Sint-Gillis Waas, Roeselare, Pittem, Tielt, Ardooie, Moorsele, Marke, Kortrijk, Harelbeke, Nieuwpoort, Oostende, Langemark, Staden, Alveringem, Zottegem, Beernem, Anzegem, Avelgem, Oudenaarde, Wingene, Ruislede, Nevele, Lovendegem, Jette, Schoten, Kruibeke, Oostrozebeke, Meulebeke, Zonnbeke, Heestert, Zwevegem, Deerlijk en nog vele anderen genoten de laatste maanden van onze expertise.
Verschillende zaken kunnen hierbij helpen. Het gaan hem niet alleen om het plaatsen van lokaasdozen en het leggen van vergif.
Eerst moet de omgeving aangepakt worden:
- Verwijderen van voedselrestanten
- Muren vrijhouden van schuilplaatsen
- Dierenvoeders onbereikbaar maken
- Dichtmaken van allerlei toegangswegen in muren en onder deuren
....
Dit alles zorgt voor een omgeving die niet geschikt is voor ongedierte, waardoor ze zich zullen verplaatsen.
Daarnaast kan, voor de bestrijding van bruine ratten, het houden van een hond ook een goede afschrikmethode voor de dieren zijn.
Vooraleer naar vergif wordt gegrepen, kan ook een opstelling van klemmen handig zijn. Hiermee kunnen mooie resultaten behaald worden.
Conclusie:
Naast het gebruik van rodenticiden moet het gehele plaatje worden bekeken om een efficiënte bestrijding te garanderen
De generaties slaan op de verschillende soorten actieve stof die aanwezig zijn in het rattenvergif of rodenticiden. Deze rodenticiden bevatten anticoagulantia, dewelke de bloedstolling van het dier remmen. Inwendige bloedingen stollen niet meer waardoor de rat of muis verzwakt en uiteindelijk doodbloedt.
Een eerste generatie anticoagulantia ontstond in de jaren 50 en bevatte actieve stoffen zoals warfarine, chloorfacinon en coumatetralyl. Hierbij werd echter snel resistentie ontdekt, wat als gevolg geeft dat de werkzaamheid van het bestrijdingsmiddel vermindert.
In de jaren 70 en 80 werden vervolgens de tweede generatie anticoagulantia aangemaak met actieve stoffen zoals difenacoum, bromadialone en brodifacoum. De voordelen ten opzichte van de eerste generatie zoals een verminderde resistentieopbouw hiertegen.
Echter, bij bromadialone werd wel bij verscheidene bruine rattenpopulaties resitentie ontdekt.
Wat is het gevolg van de resistentie op verschillende generaties? Grote hoeveelheden rodenticiden worden uitgezet zonder resultaat. Doordat resistente knaagdieren, na het opnemen van vergiftigd lokaas niet sterven, zijn er in het milieu meer knaagdieren aanwezig waar bij anticoagulantia in het lichaam aanwezig is. Hierdoor is de kans groter dat roofdieren individuen pakken die vergiftigd lokaas hebben gegeten en daarmee het gif binnenkrijgen. Theoretisch gezien kan resistentie de mate van doorvergiftiging verhogen.
Dan is er de keuze om zelf de ratten te bestrijden of een gespecialiseerde firma in te schakelen hiervoor.
Bij het zelf bestrijden moet met een aantal zaken rekening worden gehouden:
Ratten hebben een visuele beperking. Hun reuk-, gehoor- en tastzintuigen daarentegen zijn wel sterk ontwikkeld. Met behulp van hun snorharen lopen ze meestal via muren, obstakels, ... ipv. zich te verplaatsen via open velden. Om de ratten te bestrijden dient met het vergif dan ook te plaatsen op hun vaak vaste looproutes. Belangrijk hierbij is om het vergif te plaatsen in speciaal daarvoor gemaakte lokaasdozen. Dit om te vermijden dat andere dieren of kinderen hiermee in contact zouden komen. Daar het in deze lokaasdozen donker is, voelen ratten zich veiliger en brengen ze er meer tijd door. Dit leidt logischerwijs tot een hogere opname en zodoende een effectievere bestrijding.
In vochtigere omstandigheden is het aan te raden rodenticiden te gebruiken op basis van paraffine, wat waterafstotend werkt. Zo blijft het vergif langer zijn aantrekkelijkheid behouden en dient het minder vaak ververst te worden.
Een andere mogelijkheid is de hulp van een gespecialiseerde firma inschakelen.
Deze zullen de looproutes gaan bepalen, advies geven, verschillende soorten vergif gaan uittesten en zorgen voor een goede opvolging.
Daarnaast kan ook bepaald worden welke soort ratten het zijn, of er nesten aanwezig zijn en waar ze vandaan komen. Via deze zaken kan een efficiënte verdelging plaatsvinden.
De website van Adonis maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.