Mieren

Mieren zijn insecten die behoren tot de groep van de vliesvleugeligen, ze leven in grote groepen samen. 1 groep kan tot een miljoen leden tellen. De koningin legt de eitjes, de werksters (onvruchtbare wijfjes) verrichten alle werkzaamheden: ze bouwen het nest, het verzorgen en voeden van de koningin en de larven, het zorgen voor een constante temperatuur in het nest, enz.

Hun aanwezigheid in en rond woningen kan zeer hinderlijk zijn. Ook in de tuin kunnen ze heel wat schade veroorzaken.Door hun graafacties worden graswortels blootgelegd, het gras heeft hierdoor vlugger te lijden van droogte.

Erger wordt het zodra er een heel leger mieren onder de terrastegels zit. Wanneer het probleem nog niet echt groot is, kan je het oplossen met lokaasdoosjes. Bij een grotere infestaties, moet men overgaan naar vernevelen. Voor tuinen bestaan er specifieke oplossingen met speciale lokdoosjes, die speciaal voor graspleinen werden ontworpen.

  • De faraomier is een ander verhaal, deze mier die uit de tropen afkomstig is, kan zij zich in ons klimaat alleen in verwarmde gebouwen handhaven. Door de kleine afmetingen van de werksters (±2,4 mm. lang) kan ze zich via zeer nauwe, soms nauwelijks zichtbare spleten toegang verschaffen in muren enz. Zodra faraomieren zich ergens gevestigd hebben, verspreiden ze zich vrij snel en kunnen zo ganse gebouwen aantasten en ondermijnen. Bij voorkeur zitten ze achter deurlijsten, stopcontacten,…. Soms kan men ook gevleugelde exemplaren opmerken. In tegenstelling tot de gewone mieren, zijn deze mieren niet verzot op zoetigheden, maar meer op rottende vleeswaren.
    Faraomieren kunnen niet bestreden worden met de klassieke mierenproducten, ze vragen een zeer grondige, specifieke aanpak.

Zelf doen? Shop nu online.

Permas D Strooibus 400 g ( ideale wespenverdelger!)

Bekijk meer

Vespa wespenpoeder 300 g

Bekijk meer

Maxforce Quantum Mierengel 30 g

Bekijk meer

Spouwsafe

Bekijk meer

Mierenpoeder AMP 750 g

Bekijk meer

Topscore spray 750 ml

Bekijk meer

Topscore Spray 400 ml (veel gebruikt)

Bekijk meer

Solfac EW 050 1L

Bekijk meer

Pluszap 30 Watt

Bekijk meer

Permas D 5 kg

Bekijk meer

Permas 250 Combi EC 5L

Bekijk meer

Permas 250 Combi EC 400 ml

Bekijk meer

Permas 250 Combi EC 1 L

Bekijk meer

Lijmplaten detectordoos

Bekijk meer

Detectordoos kakkerlak

Bekijk meer

Budget applicatiepistool

Bekijk meer
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren