ZOEK PRODUCTEN VOOR HET BESTRIJDEN VAN:

Mieren

Mieren zijn insecten die behoren tot de groep van de vliesvleugeligen, ze leven in grote groepen samen. 1 groep kan tot een miljoen leden tellen. De koningin legt de eitjes, de werksters (onvruchtbare wijfjes) verrichten alle werkzaamheden: ze bouwen het nest, het verzorgen en voeden van de koningin en de larven, het zorgen voor een constante temperatuur in het nest, enz.

Hun aanwezigheid in en rond woningen kan zeer hinderlijk zijn. Ook in de tuin kunnen ze heel wat schade veroorzaken.Door hun graafacties worden graswortels blootgelegd, het gras heeft hierdoor vlugger te lijden van droogte.

Erger wordt het zodra er een heel leger mieren onder de terrastegels zit. Wanneer het probleem nog niet echt groot is, kan je het oplossen met lokaasdoosjes. Bij een grotere infestaties, moet men overgaan naar vernevelen. Voor tuinen bestaan er specifieke oplossingen met speciale lokdoosjes, die speciaal voor graspleinen werden ontworpen.

  • De faraomier is een ander verhaal, deze mier die uit de tropen afkomstig is, kan zij zich in ons klimaat alleen in verwarmde gebouwen handhaven. Door de kleine afmetingen van de werksters (±2,4 mm. lang) kan ze zich via zeer nauwe, soms nauwelijks zichtbare spleten toegang verschaffen in muren enz. Zodra faraomieren zich ergens gevestigd hebben, verspreiden ze zich vrij snel en kunnen zo ganse gebouwen aantasten en ondermijnen. Bij voorkeur zitten ze achter deurlijsten, stopcontacten,…. Soms kan men ook gevleugelde exemplaren opmerken. In tegenstelling tot de gewone mieren, zijn deze mieren niet verzot op zoetigheden, maar meer op rottende vleeswaren.
    Faraomieren kunnen niet bestreden worden met de klassieke mierenproducten, ze vragen een zeer grondige, specifieke aanpak.

Zelf doen? Shop nu online.

Azigran korrel 2 kg

Bekijk meer

K Othrine Flow 1 L

Bekijk meer

Larvix 5 kg

Bekijk meer

Larvix 25 kg

Bekijk meer

Mouchmatic 250 mL

Bekijk meer

Vliegenautomaat + 6 vullingen mouchmatic

Bekijk meer

Vliegenautomaat kit compleet

Bekijk meer

Vliegenlamp op batterijen

Bekijk meer

Vliegendoder Pluslight Glue 30 Watt

Bekijk meer

Vliegendoder Pluslight Glue 60 Watt

Bekijk meer

Vliegendoder Pluszap 16 Watt

Bekijk meer

Vliegendoder Pluszap 30 Watt

Bekijk meer

Vliegendoder Halley 2214

Bekijk meer

Vliegendoder Halley 2138

Bekijk meer

Mierenlokdoos

Bekijk meer

Fendona 60 SC Kruipende Insecten 500 mL

Bekijk meer

Grootste voorraad ongediertebestrijding in Vlaanderen

Reken op onze expertise, stel uw vraag aan ons team

De ideale oplossing voor een ongediertevrije horeca

Verhoog uw rendement per hectare

© Alphatac 2018 - Menensesteenweg 305A B8940 Wervik - Tel. 056/236749 - info@alphatac.be - BTW BE 0872 762 448 - Cookieverklaring - Privacy statement - Algemene voorwaarden - Disclaimer - site by plenso
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren