ZOEK PRODUCTEN VOOR HET BESTRIJDEN VAN:

Mieren

Mieren zijn insecten die behoren tot de groep van de vliesvleugeligen en leven in grote groepen samen (met meer dan miljoenen leden). De koningin legt de eitjes en de werksters (onvruchtbare wijfjes) verrichten alle werkzaamheden: ze bouwen het nest, verzorgen en voeden koningin en de larven, zorgen voor een constante temperatuur in het nest, enz.

Hun aanwezigheid in en rond woningen kan zeer hinderlijk zijn. Ook in de tuin kunnen ze heel wat schade veroorzaken.Door hun graafacties worden graswortels blootgelegd, het gras heeft hierdoor vlugger te lijden van droogte.

Erger wordt het zodra er een heel leger mieren onder de terrastegels zit. Wanneer het probleem nog niet echt groot is, kan je het oplossen met lokaasdoosjes. Bij een grotere infestaties, moet men overgaan naar vernevelen. Voor tuinen bestaan er specifieke oplossingen met speciale lokdoosjes, die speciaal voor graspleinen werden ontworpen.

  • De faraomier is een ander verhaal, deze mier die uit de tropen afkomstig is, kan zij zich in ons klimaat alleen in verwarmde gebouwen handhaven. Door de kleine afmetingen van de werksters (±2,4 mm. lang) kan ze zich via zeer nauwe, soms nauwelijks zichtbare spleten toegang verschaffen in muren enz. Zodra faraomieren zich ergens gevestigd hebben, verspreiden ze zich vrij snel en kunnen zo ganse gebouwen aantasten en ondermijnen. Bij voorkeur zitten ze achter deurlijsten, stopcontacten,…. Soms kan men ook gevleugelde exemplaren opmerken. In tegenstelling tot de gewone mieren, zijn deze mieren niet verzot op zoetigheden, maar meer op rottende vleeswaren.
    Faraomieren kunnen niet bestreden worden met de klassieke mierenproducten en vragen een zeer grondige, specifieke aanpak.

Zelf doen? Shop nu online.

Advion Mierengel

Bekijk meer

Maxforce Quantum Mierengel 30 g

Bekijk meer

Mierenlokdoos

Bekijk meer

Applicatiepistool Mierengel en Kakkerlakkengel

Bekijk meer

Topscore Spray Kruipende Insecten 400 mL

Bekijk meer

Permas 250 Combi EC Vliegende Insecten 1 L

Bekijk meer

Permas 250 Combi EC vliegende insecten 400 mL

Bekijk meer

Wij maken gebruik van cookies

De website van Adonis maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Samen tegen het coronavirus