Kakkerlakken

Kakkerlakken hebben een eironde en verticaal afgeplatte lichaamsvorm, zijn meestal goed gecamoufleerd, meestal bruin tot zwart. Kakkerlakken zijn alleseters. Ze kunnen vaak zeer snel lopen en vele soorten kunnen vliegen. Ze zijn taai en sommige soorten kunnen tien tot veertig dagen zonder eten Met één vetspetter kunnen tientallen kakkerlakken enkele weken vooruit. Kakkerlakken eten ook van voorraadproducten en kunnen schade toebrengen aan papier, karton, leer en textiel.

Kakkerlakken verspreiden bacteriën, schimmels en ziektekiemen.. Verder scheiden kakkerlakken een onaangename, enigszins muskusachtige geur af.

Kakkerlakken zijn lichtschuw en ’s nachts actief. Overdag houden ze zich schuil op warme donkere vochtige plekken, vooral de keuken is favoriet. Kakkerlakken verspreiden zich gemakkelijk via kieren, ventilatiekanalen en de doorvoeren van leidingen. Vooral in flats verspreiden kakkerlakken zich van de ene woning naar de andere. Kakkerlakken planten zich snel voort en kunnen gemakkelijk een plaag worden, bestrijding is daarom altijd nodig. Dat zijn voldoende redenen om bij de eerste de beste kakkerlak tot bestrijding over te gaan. Een enkele kakkerlak kunt u nog zelf bestrijden. Maar als er sprake is van een plaag kunt u beter een professionele ongediertebestrijder inschakelen.

Zelf doen? Shop nu online.

K Othrine Flow 1 l

Bekijk meer

Spouwsafe

Bekijk meer

Mierenpoeder AMP 750 g

Bekijk meer

Topscore spray 750 ml

Bekijk meer

Topscore Spray 400 ml (veel gebruikt)

Bekijk meer

Solfac EW 050 1L

Bekijk meer

Pluszap 30 Watt

Bekijk meer

Permas 250 Combi EC 5L

Bekijk meer

Permas 250 Combi EC 400 ml

Bekijk meer

Permas 250 Combi EC 1 L

Bekijk meer

Maxforce Kakkerlakkengel 30g

Bekijk meer

Lijmplaten detectordoos

Bekijk meer

Fendona 60 SC 500 ml

Bekijk meer

Detectordoos kakkerlak

Bekijk meer

Budget applicatiepistool

Bekijk meer
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren