ZOEK PRODUCTEN VOOR HET BESTRIJDEN VAN:

Ongedierte rukt op door onhygiënisch gedrag

Foto 1 / 1

Het is algemeen geweten dat hygiënisch gedrag gepaard gaat met meer ongedierte. 
Daarnaast zijn er nog andere factoren die meespelen. 

Een eerste is de verstedelijking. Sinds de 21e eeuw leeft voor het eerst de meerderheid van de wereldbevolking in een stad. Door de grotere populatiedichtheid zal ongedierte zich meer gaan concentreren in de steden. Daarnaast passen ze zich ook aan gedurende de jaren. Zo zijn er in New York reeds muizen die hun metabolisme zo hebben kunnen wijzigen dat ze enkel op fastfood kunnen overleven. Vooral in stedelijke gebieden ligt veel afval op de grond. Daar komen ratten en muizen op af. 

Een tweede reden is de klimaatverandering, waardoor soorten makkelijker overleven en zich gaan voortplanten. Zachtere winters zorgen bijvoorbeeld dat bepaalde soorten in Europa kunnen handhaven, terwijl dit een aantal jaar geleden nog niet mogelijk was. 

Als derde is er het reisgedrag. Afstanden zijn allemaal te overbruggen, waardoor steeds meer ongedierte uit andere landen bij ons terechtkomt. 

Meer berichten

Harmonix Rodent Pasta: geen bloedverdunner meer

Slimme Rattenvallen: de toekomst?

Rattenplaag in Brussel kost half miljoen euro: Door COVID-19 hebben ze de straten opnieuw veroverd

Ontsmetting tegen Coronavirus via Alphatac

Coronavirus of bedwantsen?

Wij maken gebruik van cookies

De website van Adonis maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info