ZOEK PRODUCTEN VOOR HET BESTRIJDEN VAN:

Lente en vliegen: hand in hand

Foto 1 / 1

De start van de lente gaat hand in hand met de komst van de vliegen. 
De levenscyclus komt op gang wat meteen merkbaar is door het grote vliegenaantal in stallen, op terassen, op gevels en zoveel meer. 

Ook hln merkte dit op en geeft een aantal nuttige tips. 
Daarnaast is het een must om een aantal insecticiden, vliegenzakken, linten.... te gaan gebruiken om deze vliegende insecten te beperken. 

Het heerlijke weer van de voorbije dagen deed ons ramen en deuren opengooien om de heerlijke lentelucht binnen te halen. Iets minder heerlijk: de vliegen die onvermijdelijk mee hun weg naar binnen vinden. Zo hou je ze nu, en de rest van de lente en zomer, buiten.

Lavendel

Aan de geur van lavendel hebben vliegen een rothekel. Elke vorm, van olie tot een boeketje, is goed om ze op afstand te houden. Dat je huis bovendien een klein beetje naar de Provence ruikt is alleen maar handig meegenomen. 

Knoflook

Ook van de geur van knoflook zijn vliegen geen fan. Laat je dus gaan en bereid enkele gerechten met flink wat tenen knoflook. Of kook een bouillon van knoflook als je last hebt van een heuse vliegenplaag in huis. Al is dat laatste misschien ook niet zo aangenaam voor jou.

Kruidnagel

Twee vliegen in één klap slaan? Steek dan flink wat kruidnagel in een citroen. Hiermee hou je immers niet alleen vliegen, maar ook muggen op afstand.

Zakje water

Hang doorschijnende zakjes (bijvoorbeeld boterhamzakjes) gevuld met water aan je deur omhoog. De schittering van het water in de zakjes zorgt ervoor dat vliegen niet naar binnen zullen vliegen. Ziet er misschien een beetje gek uit, maar dat is een kleine opoffering die je moet maken voor een vliegenvrije woonst.

Azijn

De geur van azijn houdt vliegen op afstand. Zet een potje met azijn in huis of was je ramen met een mengsel van water en azijn om die vervelende diertjes buiten te houden.

Allesreiniger met citroengeur

Je huis lekker laten geuren en tegelijkertijd ook vliegen op afstand houden? Dat doe je door een schaaltje te vullen met allesreiniger met citroengeur en dit in je huis te zetten.

Meer berichten

Harmonix Rodent Pasta: geen bloedverdunner meer

Slimme Rattenvallen: de toekomst?

Rattenplaag in Brussel kost half miljoen euro: Door COVID-19 hebben ze de straten opnieuw veroverd

Ontsmetting tegen Coronavirus via Alphatac

Coronavirus of bedwantsen?

Wij maken gebruik van cookies

De website van Adonis maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info